Over ballonvaren

Een heteluchtballonvaart is een unieke belevenis. Rustig zwevend door de lucht heeft u een fantastisch zicht op het landschap, of op het dorp of de stad waar u woont. Af en toe hoort u de brander, maar als die uit staat dan is het heerlijk rustig boven in de lucht. Een tochtje met een heteluchtballon is de ultieme manier om deze droom in vervulling te laten gaan. U zult uw omgeving vanuit een heel ander punt beleven en neerkijken op alles waar u met de luchtballon overheen vaart. Een luchtballonvaart is daarom iets dat u echt eens gedaan moet hebben in uw leven.

Wist u dat u in een luchtballon geen hoogtevrees heeft? Dat komt omdat het in de ballon zelf windstil is en omdat u geen contact heeft met de grond. Vele mensen met hoogtevrees stapten ooit in de mand van een heteluchtballon en zeiden na afloop niets van hun hoogtevrees gemerkt te hebben. Wist u trouwens dat de luchtballon een van de veiligste vervoermiddelen van België en Nederland is? Wist u ook dat een ballon niet vliegt, maar vaart? De vaak gebruikte term ballonvlucht is daarom eigenlijk niet terecht. Een ballon vaart op de wind, daarom spreekt men vooral over ballon varen.

U maakt niet alleen een ballonvaart, u wordt ook betrokken bij de opbouw en het inpakken van de ballon. Na afloop krijgt u een drankje en een heel leuk geschenkje als herinnering aan een mooie ballonvaart.

In principe kan er een heel jaar gevaren worden. Uiteraard moeten de weersomstandigheden dit wel toelaten. Het is belangrijk dat het niet regent en niet te hard waait. Het kan daarom zijn dat uw ballonvaart uitgesteld moet worden, omdat de weersomstandigheden op het afgesproken moment niet gunstig zijn. In de zomer wordt er tot twee uur na zonsopkomst en twee uur voor zonsondergang gevaren. In de winter wordt er overdag ook gevaren. Dat het boven in de lucht veel kouder is, is een fabel. De temperatuur ligt er wel iets lager, maar omdat u dicht bij de brander staat merkt u daar niets van. Een ballonticket is een heel jaar geldig. Indien de ballonvaart niet door kan gaan vanwege het weer, wordt deze later alsnog ingehaald. U krijgt gegarandeerd uw ballonvaart.

Wij beschikken over diverse opstijgplaatsen in gans Vlaanderen. Vele passagiers gingen u voor. Bekijk onze reviews. Op deze website vindt u ook informatie over ballonvaren en toerisme. Tevens hebben wij een blog op onze website geplaatst. Heeft u nog meer vragen, kijk dan eens bij onze veelgestelde vragen of neem contact met ons op.

 

Mijnballonvaart.be is uw ballonvaart specialist voor gans België


Bekijk ons aanbod